Tips

Jouw voeten klaar voor de zomer ?

Hier de top 10 van de beste  voetverzorgingstips

 

1 :Was je voeten regelmatig met een milde zeep, liefst een die de natuurlijke beschermlaag van de huid  niet aantast. niet al te lang weken in voetbaden want dit kan de huid juist uitdrogen, speciaal mineraal zout voedt de huid juist weer, vraag uw pedicure om advies bij jou situatie. Gebruik regelmatig  Krautervoetcreme om de huid gezond en weerbaar te houden.

 

2: Knip je teennagels recht af dit voorkomt ingroeien van de nagels. Zijn je nagels toch een beetje tunnelvormig dan kun je de hoekjes voorzichtig met een kartonnen vijltje afronden.

 

3:Knip of peuter niet zelf aan eelt likdoorn en velletjes ,kans op verwonding is groot door gebruik van verkeerd gereedschap zeker als u ook nog diabetes heeft.

4 :Zorg dat uw schoenen goed passen , het grootste risico  op drukplekken. ingegroeide nagels en  eeltvorming is slechtpassend schoeisel .Wat ik vaak zie is dat men ook niet de juiste voetbreedte koopt standaard is vaak G terwijl men juist breedte H nodig heeft , dit voorkomt ook drukplekken bij zogenaamde Hallux valgus.

 

5:Scrub je  voeten regelmatig met een puimsteentje , het eelt onder de hiel kunt u hier prima mee weghalen tot aan uw volgende pedicure beurt . Als je kloven hebt  laat deze dan liever gelijk behandelen door de pedicure deze kunnen anders lelijk inscheuren en pijnlijk zijn. Iedere avond insmeren met een Schrundencreme voorkomt veel leed.

 

6:Een echt zomerverschijnsel is eeltranden aan de hiel. Dit komt vaak door te kleine schoenen met open hiel door dat de huid als een soort flapje over de rand hangt en uitdroogt. De pedicure kan het uitgedroogde gedeelte weghalen en advies geven over de juist crème.

7:Last van schimmelinfecties aan huid of nagels ? Aparte handdoek gebruiken en niet zelf pulken aan de nagels . e volksmond spreekt vaak over kalknagels , dit heeft met kalk echter niets te maken maar is vaak en schimmelinfectie (onychomycose) . Onze huid heeft een bioflora bestaande uit gisten bacteriën en schimmels , pas als het milieu  en balans verstoort is wordt dit een lastige situatie . Schimmelsporen nestelen zich ook in je schoenen . Behandel je schoenen daarom ook mee met een schimmelwerend middel om herbesmetting te voorkomen. Laat uw nagels professioneel behandelen voor het beste resultaat.

 

8:Leukste tip ; loop met je blote voeten door het zand . In de zomer is dat heerlijk zo verwijder je op een natuurlijke manier eelt en worden je voeten superzacht, loop je daarbij in de zee dan nemen je voeten ook nog goede zeemineralen op.

Niet alleen in de zomer is dat heerlijk ook in de winter een gratis koudetraining en boost je je immuunsysteem. Bijkomend voordeel je aard hier heel erg goed van . Aarding en gronding zijn in onze ‘hoofdmaatschappij’bijna een must.

9 : Lastig zijn ook de transpirerende voeten, dit komt vaak door medicijngebruik, verzuring van het lichaam , bacteriën die zich ophopen en vermenigvuldigen in warm en vochtig klimaat branderig gevoel en koud en klam aanvoelen. Hou je voeten droog en schoon , goed afdrogen is ook erg belangrijk, vermijdt synthetische sokken en kunststof schoenen. Vraag uw pedicure om het juiste product of natuurgeneeskundige leefmaatregelen om verzuring tegen te gaan en de balans in het lichaam weer te herstellen.

10 : Pijnlijke voeten  kan ook even een puzzel zijn . Hallux valgus – hielspoor- exotoses- -neuralgie- opstartpijn. Altijd belangrijk om medisch advies in te winnen bij dit soort problemen . Vaak wordt een peesontsteking verwart met andere aandoeningen. Bij felle pijnen nooit zelf doortobben maar medisch advies inwinnen .